ginop

GYAKORNOKI PROGRAMRÓL...

Gyakornoki program tájékoztató

Sample Images

Segítünk elérni kitűzött céljait.

Partnerek vagyunk

Sample Images

Intézményeinkben magas szintű oktatás folyik.

Hol találhatóak iskoláink ?

Több mint 4000 program a pénteki Szakmák éjszakáján

Országszerte több mint háromszáz helyszínen, 700 vállalkozás részvételével rendezik meg a különböző szakmákat bemutató Szakmák éjszakáját pénteken, több mint 4000 programon vehetnek részt az érdeklődő fiatalok és felnőttek.

A rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár elmondta: a Szegedi Szakképzési Centrum kezdeményezésére indult programot az Nemzetgazdasági Minisztérium emelte országos szintre. Az este 6-tól 10-ig tartó, ingyenes programok során az érdeklődők a legkülönbözőbb szakmákkal ismerkedhetnek meg, például legorobotokat programozhatnak, hegeszthetnek, de lesz autóalkatrész felismerés, nyomdaipari bemutató és stílustanácsadás is - sorolta.

 
Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Elmondta azt is, hogy elsősorban a pályaválasztás előtt álló, 7. és 8. osztályos diákokat várnak, de a rendezvény középiskolások és felnőttek számára is izgalmas élményt nyújt.

Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta, bizonyos területeken komoly munkaerőhiány is fellépett. Sokat kell tenni azért, hogy minél több diák válasszon szakmát - tette hozzá.

 
Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Az államtitkár elmondta: a gazdaság munkaerő-igényét csak egy jól működő szakképzési rendszer tudja biztosítani, ezért alakították át a rendszert tavaly. A minisztérium tervei szerint a szakképzési centrumok a szakmák oktatásán túl általános képzési centrum jelleggel is működnek majd, itt lehetőség lesz idegen nyelv tanulására, vagy életpálya tanácsadást kérni - mondta.

A Szakmák éjszakájáról, helyszínekről, programokról a www.szakmakejszakaja.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(forrás: kormany.hu; MTI)


Aktuális

Elérhetőség

Kisvárdai Szakképzési Centrum

4600, Kisvárda

Mártírok útja 8.

Tel.: +36 45/488-031
"Az igazi tanítás nem a tudás átadását jelenti. Az igazi tanítás arra ösztönzi a tanulót, hogy maga tegyen szert az ismeretekre."(John Milton Gregory)
 
Csatlakozz hozzánk !