Híreink

Fehérgyarmati Petőfi Sándor Technikum OSZTV OKTV

A Fehérgyarmati Petőfi Sándor Technikum diákjai kiválóan szerepeltek az OSZTV-n és az OKTV-n

Bár a járványügyi helyzetre tekintettel ebben a tanévben félbeszakadtak, illetve elmaradtak a meghirdetett OSZTV-k és OKTV-k, azonban van miről beszámolnunk.

A Kisvárdai SZC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Technikumból több diákot is indítottak a megmérettetéseken.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) informatikából Balogh Ákos 12. B osztályos tanuló a verseny első fordulójából továbbjutva, a második fordulóban az összesített eredmény alapján a 19. helyen jutott be az országos döntőbe, amit április 10-én rendeztek volna.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV) pénzügyi - számviteli ügyintéző szakmában az országos központi válogatón 2021. február 09-én két diák, Maros Ildikó és Molnár Eszter 5/13. A osztályos tanulók bejutottak az elődöntőbe, amelyet március 09-én rendeztek volna, de elmaradt. A két lány így nem kaphatta meg az esélyt arra, hogy elődeikhez hasonlóan bizonyíthassák az iskolában folyó pénzügyi-számviteli ügyintézői képzés országos hírnevét és eredményességét, ugyanis az elmúlt négy évből háromszor az intézmény egy-egy diákja nyerte meg ezt a versenyt.

Szintén március 09-én rendezték volna Nyíregyházán az OSZTV irodai titkár szakmában a megyei fordulót, ahova öt diák készült: Balogh Kitti, Balogh Krisztina, Bokor Szandra, Kelemen Dorina, Törös Zsófia 5/13. B osztályos tanulók, amely szintén elmaradt.

Ugyanúgy, mint a március 12-i OSZTV gazdasági informatikus szakmában meghirdetett versenyt, ahova öt diák készült az iskolából: Ifju Zsolt, Kiss Ádám, Morvai Ákos, Peres István Péter, Varga Dániel 5/13. C osztályos diákok.

Gratulálunk az eddig elért eredményhez és további sikereket kívánunk!