Híreink

Az Ady Endre Technikum diákjai vers- és prózamondó versenyen remekeltek

Szerző: Dr. Baloghné Tóth Natália

A Kisvárdai SZC Ady Endre Technikum és Kollégium testvériskolájában, a balassagyarmati NMSZC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskolában 2021. január végén került sor a XXXI. Madách Imre-Mikszáth Kálmán vers- és prózamondó versenyre. A megmérettetést ebben a tanévben a jelenlegi járványügyi szabályoknak megfelelően, rendhagyó módon szervezték meg a házigazdák. Mivel a személyes találkozás a pandémia miatt nem volt megoldható, ezért a szavalatokat ezúttal videóüzenet formájában kérték eljuttatni a megadott online felületre. A rendhagyó forma mellett a tartalom azonban maradt a régi: a versenyzőknek ezúttal is két alkotással kellett készülniük:

1.A kötelező alkotás okkal, halálának nyolcvanadik évfordulójára emlékezve, Babits Mihály előtt tisztelegtek. Ezért idén a kötelező művek a Nyugat első nemzedékének alkotóitól kerültek ki.

2.A versenyzőknek egy szabadon választott alkotással is kellett készülniük, ezzel kapcsolatban megkötés nem volt.

A beérkezett szavalatokat szakmai zsűri értékelte. melynek tagjai voltak:

  • Dr. Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke
  • Matyók Annamária, előadóművész
  • Nagy András, az egri Gárdonyi Géza Színház színművésze

Az Ady Endre Technikumot 3 diák képviselte: Tőkés Imre 10. A, Nagy Sándor 11. B, Papp Viktória 12. A, akik nagyon szépen helyt álltak, s frappánsan megoldották ezt a rendhagyó szavalatot.

A verseny eredményéről a hivatalos értesítést március 03-án kaptuk meg, és a következő eredmény született:

A  zsűri döntése értelmében:

Tőkés Imre 10. A – 3.  helyezést ért el

Papp Viktória 12. A  a zsűri különdíját kapta.

Gratulálunk minden versenyzőnek a helytállásáért és az elért eredményeiért, valamint köszönjük a felkészítő tanárok: Dr. Baloghné Tóth Natália és Török Ágnes tanárnők áldozatos munkáját!

A fényképek az elmúlt évi jubileumi szavalóverseny gáláján készültek.