Híreink

„Az ERŐ legyen veled!” – eredményhirdetés

A Kisvárdai Szakképzési Centrum 2021.12.15-én tartotta „Az Erő legyen veled” című filmes pályázatának eredményhirdetését. A pályázat meghirdetésével nem titkolt cél volt a Digitális Közösségi Alkotóműhelyek és a projekt munkaforma népszerűsítése. A témát a kisvárdai Cinemaqua Film- és Naturpark adta, az volt a feladat, hogy egy szabadon választott filmhez jelmezt vagy díszletet készítsenek a Kisvárdai SZC intézményeinek 5 fős tanulói csapatai, a teamek munkáját egy felkészítő tanár segítette.

A pályázati anyagot nemcsak a pályamunkák képezték, hanem az előzetesen beküldött tervek, naplók is értékes pontokat értek a végső értékelésnél.

A pályázati anyag elbírálását szakmailag elhivatott zsűri végezte. A bíráló bizottság tagjai: Durucz Gabriella, a Friss FM rádió szerkesztő-műsorvezetője, Szabó Sándor, fotográfus és fotóriporter. A zsűri elnöke Százvai László, videós és fotós szakember.

A zsűritagok egyáltalán nem voltak könnyű helyzetben, hiszen minden csapat remek ötletekkel állt elő, és nagyon sok időt, energiát fektetett a munkába. A Csengeri varázslók Gandalf jelmezét és kastélyát készítették el,

Gandalf kastélya

a Gyarmati kalózok A Karib tenger kalózaiból kölcsönözték kincsesládájuk ötletét, viszont a kincset már modern technikával, egy lego robot segítségével keresték.

Petőfi - kraken és egy kincsesláda

A Kisvárda X-szárnyúak a Star Wars elhíresült gépét alkották meg R2D2-vel a fedélzetén,

Rákóczi - X szárnyú gép

a Kandó Ördögei Dr. Strange jelmezét a lehető legélethűbb másolatban készítették el,

Kandó - Dr. Strange jelmeze

a Móricz Potter csapata pedig a Harry Potter sorozatból megismert kviddics pályát alkotta meg.

Móricz - Harry Potter kviddics pálya

A kihívást a Kandó Ördögei nyerték, jutalmuk belépőjegy a Cinemaqua Film- és Naturparkba.

Kandó a nyertes csapat Dr. Strange jelmezével

Köszönjük a csapatok és a felkészítő tanárok lelkes munkáját, a zsűritagok lelkiismeretes hozzáállását, Kisvárda Város Önkormányzatának a helyszín biztosítását és az ajándékokhoz való hozzájárulást.

Ajándéktáska Ajéndékok