Híreink

SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENY - II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola

SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENY 2021-en a II. Rákóczi Ferenc középiskola diákjai

Szerző: dr. Vargáné Ésik Emese

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen hirdette meg az iskolai rendszerű nappali oktatásban részt vevő végzős tanulók számára a Szakma Kiváló Tanulója versenyt. A verseny célkitűzései között szerepel a magyar szakképesítés színvonalának további emelése, a szakmatanulás népszerűsítése is.

A területi előválogatók lebonyolítását megyénként végezték, azonban március 8-a után a kormányintézkedéseket figyelembe véve és mérlegelve a kritikus egészségügyi helyzetet, a további szakképesítések írásbeli versenyeit törölték.

Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskolát ezen a neves, 2008 óta szervezett versenyen több diák is képviselte:

2021.03. 04-én két 11. B osztályos tanuló adott számot tudásáról a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikumában: Kovács Anna szakács tanuló és Farkas Krisztofer pincér.

Kovács Anna
Farkas Krisztofer

Kísérő és felkészítő tanárok: Dér Sándorné és Orosz Zoltán.

Másnap 2021. 03.05-én újabb két, ezúttal cukrász diák indult lelkesen erre a megmérettetésre, hiszen sokat készültek erre a napra.

A 11. E osztály képviseletében Vitárus Adrienn és Klupta Kinga Ágnes bizonyíthatta tudását.

Vitárus Adrienn


Klupta Kinga Ágnes

Felkészítő és kísérő tanár: dr. Vargáné Ésik Emese

A versenyen elért eredmények:

Klupta Kinga Ágnes: 300/ 100 pont

Vitárus Adrienn 300/ 184

Kovács Anna: 100/ 52 pont

A végzősök közül más szakmában is jeles eredményt értek el: 11. A osztály villanyszerelő

Kiss István: 100/76 pont

Kiss István

Felkészítő tanár: Jenei András

Nagy örömünkre két tanuló is elérte a megszerezhető pontok 60 százalékát, ami a szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 27/2012-es (VIII.27.) NGM rendelet alapján mentesül az írásbeli vizsgarész elvégzése alól.

Minden tanulónak köszönjük a felkészülést, a ráfordított munkát és további sok sikert és eredményes szakmai vizsgát kívánunk!