Híreink

Szalagavató a Rákócziban – „Csendet hallgatva a lábunkat lógatva boldogok voltunk.”

szerző: Horváth Edit Klára

2021 márciusa rendhagyó emlék lett a végzős diákok életében.

Minden évben bálok, szalagok, táncok, műsorok hosszú sora várta a fiatalokat, mára ez teljesen más képet mutat. Sokszor hallották, hogy újra és úja hosszabbítják a digitális oktatással járó felkészülést, és ezzel együtt a gyülekezést is korlátozták.

Akkor hogyan lesz ebből szalagavató?

A Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola is készült a fiataloknak a szalagokkal. Olyan emléket nyújtottak, amely rendhagyó, de ezzel együtt mégis olyan kedves emlék marad számukra, amelyet öreg korukban is szívesen idéznek fel.

2021. március 3-án, 4-én és 5-én minden szabályt betartva Csörsz Ferenc Igazgató Úr beszédét videó kivetítésben megtekintették, majd osztályonként (1 óra eltéréssel) az osztályfőnök ünnepélyes keretek között az aulában feltűzte azt a meghatározó szalagot, mely a városban mindenki számára jelzi, ez a fiatal a II. Rákóczi tanulója és idén végez!

Büszkén viselheti ruháján, hiszen évek hosszú sora vezetett ehhez a naphoz. Mit kaptak még kérdezhetnénk, mi tette még emlékezetessé ezt a napot; hogy mégiscsak elkészültek a tablófotók, hogy kapott minden osztály az iskola nevével és az osztály megnevezésével egy maszkot. A MASZKOT, mely lehet évek múlva nem jelent majd semmit gyermekeiknek, de emlék, amellyel felidézhetik ezt a nagybetűs évet!