Híreink

Zilahi online szavalóversenyen az Ady

Zilahi online szavalóversenyen az Ady

Szerző: Dr. Baloghné Tóth Natália

2021.11. 20-án a Kisvárdai SZ Csengeri Ady Endre Technikum és Kollégiumának testvériskolájában, a zilahi Silvania Főgimnáziumban került sor a XXXII. Ady-napok rendezvénysorozatának Ady szavalóversenyére. A versenyt a jelenlegi járványügyi szabályoknak megfelelően, rendhagyó módon szervezték meg a házigazdák. Köszönet érte, hisz nem kis feladatra vállalkoztak, amikor az éteren élőben csatlakozhattak be a versmondók, hogy előadhassák produkcióikat, a zsűri, hogy értékelje azokat, s a nézők, hogy szurkoljanak a kedvencüknek. Ezúton is gratulálunk!

A hagyományoknak megfelelően a szavalóknak 2 produkcióval kellett nevezniük és online térben élőben előadniuk: egy Ady-verssel és egy szabadon választott kortárs alkotással.

Az intézményt 3 diák képviselte: Varró Hanna 10. A, Tőkés Imre 11. A, Nagy Sándor 12. B osztályos tanulók, akik nagyon szépen helytálltak, s frappánsan megoldották ezt a rendhagyó feladatot. Nagy Sándor-12.B előadásmódjáért és versválasztásáért elnyerte a zsűri különdíját.

Gratulálunk mindhárom versenyzőnek a helytállásáért és az elért eredményeiért, valamint köszönjük a felkészítő tanárok: Dr. Baloghné Tóth Natália és Török Ágnes tanárnők áldozatos munkáját!