Projektjeink

GINOP-6.1.3-17 Idegennyelvi készségek fejlesztése

Ginop-6.1.3-17

Kisvárdai Szakképzési Centrum

Sajtóközlemény

„Kisvárdai SZC Idegennyelvi készségek fejlesztése”

 

A Kisvárdai Szakképzési Centrum 109 051 230 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül, „Idegen nyelvi készségek fejlesztése” című pályázati kiíráson.   

 

 Napjainkban az idegennyelv-tudás szerepe, jelentősége kulturális és gazdasági szempontból is vitathatatlan. A nyelvtudás javítja a munkaerő-piaci elhelyezkedés esélyeit, hozzájárul a foglalkoztatottság emelkedéséhez és az ország versenyképességének növekedéséhez. A magyarországi felnőtt lakosság idegen nyelvi készségei a statisztikai adatok alapján alacsony szintűek, idegen nyelveket kevesen beszélnek. A fentiek miatt a Kisvárdai Szakképzési Centrum idennyelvi képzéseket indít, mely keretében 728 fő beiskolázását tervezzük angol nyelvi képzésre.

A projekt célja, hogy a magyarországi felnőtt lakosság minél nagyobb aránya vegyen részt idegen nyelvi képzésben és lehetősége nyíljon a munkaerőpiaci szempontból releváns – így idegen nyelvi – készségek megszerzésére.

A fenti tevékenységekkel együtt a Szakképzési Centrum mind az öt tagintézményében kialakításra kerül Nyelvi labor, mely hozzájárul a fenti tevékenységek és célok megvalósításához.

Ezen célok eléréséhez nyújt támogatást a Széchenyi 2020 program keretében a GINOP-6.1.3-17 „ Idegen nyelvi készségek fejlesztése” című pályázat.